Olimp Pure Whey Isolate 95 CZEKOLADA - 2200G
Olimp Pure Whey Isolate 95 CZEKOLADA - 2200G
ID: 2356_20160324164636
Opis
SMAK- TRUSKAWKA
- ŹRÓDŁO PEŁNOWARTOŚCIOWYCH PROTEIN W DIECIE
- WYSOKA ZAWARTOŚĆ AMINOKWASÓW BCAA ORAZ EAA
- BARDZO DOBRA ROZPUSZCZALNOŚĆ
- NAJWYŻSZA JAKOŚĆ
OPIS
Pure Whey Isolate 95 jest najwyższej jakości, wolnym od laktozy, czystym izolatem białek serwatkowych (WPI), wzbogaconym kompleksem witamin i składników mineralnych, zapewniających prawidłowy przebieg procesów metabolicznych przy zwiększonym wysiłku fizycznym i zwiększonym spożyciu białek.
Izolaty białek serwatkowych charakteryzują się najwyższą wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną spośród wszystkich białek pokarmowych. Pozyskiwane w procesie wymiany jonowej, nie denaturowane, zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych - beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoproteiny, proteazy i peptony. Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że izolowane białka serwatkowe uznano za najwartościowsze źródło białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo. Wysoką wartość odżywczą zawdzięczają najwyższej, możliwej przyswajalności, warunkowanej idealną rozpuszczalnością i korzystnym ciśnieniem osmotycznym nie denaturowanych białek oraz optymalnym proporcjom aminokwasów egzo- i endogennych z wyjątkowo wysokim udziałem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) i glutaminy.
Na wysoką aktywność anaboliczną, oprócz wysokiej wartości odżywczej, wpływają cechy metaboliczne całych białek serwatkowych oraz powstających w efekcie ich przemian peptydów i mikropeptydów. Substancje te działają podobnie do peptydowych, anabolicznych czynników wzrostowych. Ułatwiają transport aminokwasów do komórek mięśniowych i stymulują anabolizm. Tworzą barierę antyoksydacyjną. Stabilizują lizosomy i hamują aktywność katabolicznych enzymów lizosomalnych. Wzmacniają układy: krążenia, nerwowy i odpornościowy.
PRZEZNACZENIE
Dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, dążących do rozwoju masy mięśniowej, głównie sportowców wyczynowych i ćwiczących rekreacyjnie.
DAWKOWANIE
1–3 porcji dziennie (rano po przebudzeniu, pomiędzy posiłkami, po treningu lub przed snem). 1 porcję (30 g = 1 miarkę) rozpuścić w 100 ml1 wody. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
* Ilość sugerowana przez Olimp. W zależności od preferencji, rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.
SKŁAD
Porcja: 30g
Porcji w opakowaniu: 73
Opakowanie 2200g
Składniki: 97,5% izolat białek serwatkowych (z mleka), aromaty; regulatory kwasowości - kwas cytrynowy, kwas jabłkowy (dla wszystkich rodzajów smaków truskawkowych), substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące - acesulfam K, sukraloza, cyklaminiany; 0,03% witaminy (kwas L-askorbinowy - wit.C, octan DL-α-tokoferylu - wit. E, nikotynamid - niacyna, D-biotyna, octan retinylu - wit.A, D-pantotenian wapnia - kwas pantotenowy, chlorowodorek pirydoksyny - wit.B6, cholekalcyferol - wit. D, kwas pteroilomonoglutaminowy - folian, monoazotan tiaminy - wit.B1, ryboflawina -wit.B2, cyjanokobalamina - wit.B12), emulgator – lecytyna sojowa; barwniki: koszenila (dla wszystkich rodzajów smaków: truskawkowych, truskawkowo-kiwi, wiśniowych, wiśniowo-bananowych), E 150c (dla wszystkich rodzajów smaków: cookies cream, tiramisu, toffi, czekoladowych, ice coffee, kawowych, capucino, orzechów laskowych), ryboflawina, E 133 (dla wszystkich rodzajów smaków pistacjowych).
Wartość odżywcza | na porcję (30 g + 100 ml wody) | w 100 g |
Wartość energetyczna |
440 kJ/ 106 kcal | 1473 kJ/ 352 kcal |
Białko |
26 g | 86 g |
Węglowodany |
< 0,5 g | 1 g |
w tym cukry |
< 0,5 g | 1 g |
Tłuszcz |
< 0,5 g | 0,5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0,2 g | 0,5 g |
Błonnik pokarmowy |
0 g | 0 g |
Sól |
0,25 g | 0,83 g |
Witamina A (μg RE) |
36,0 μg | 120 μg (15%*) |
Witamina D |
0,22 μg | 0,75 μg (15%*) |
Witamina E (mg α-TE) |
0,5 mg | 1,8 mg (15%*) |
Witamina B1 |
0,05 mg | 0,17 mg (15%*) |
Witamina B2 |
0,06 mg | 0,21 mg (15%*) |
Niacyna (mg NE) |
0,7 mg | 2,4 mg (15%*) |
Kwas pantotenowy |
0,3 mg | 0,9 mg (15%*) |
Witamina B6 | 0,06 mg | 0,21 mg (15%*) |
Kwas foliowy | 9,00 μg | 30,0 μg (15%*) |
Witamina B12 | 0,11 μg | 0,38 μg (15%*) |
Biotyna |
2,2 μg | 7,5 μg (15%*) |
Witamina C |
3,6 mg | 12,0 mg (15%*) |
Aminogram wzorcowy # | ||
Aminokwasy | na 100 g |
1 porcja (30g) |
łącznie: |
87000 mg | 26100 mg |
w tym: | ||
L-kwas glutaminowy |
14985 mg | 4496 mg |
*/**L-leucyna |
9278 mg | 2783 mg |
L-kwas asparaginowy |
9018 mg | 2705 mg |
*L-lizyna |
9885 mg | 2966 mg |
L-prolina |
4682 mg | 1405 mg |
*/**L-walina |
4769 mg | 1431 mg |
*/**L-izoleucyna |
5288 mg | 1587 mg |
*L-treonina |
5463 mg | 1639 mg |
L-alanina |
4422 mg | 1327 mg |
L-seryna |
3729 mg | 1119 mg |
*/***L-fenyloalanina | 2601 mg | 780 mg |
***L-tyrozyna |
2515 mg | 754 mg |
L-arginina |
1994 mg | 598 mg |
L-glicyna |
1474 mg | 442 mg |
*L-metionina |
1908 mg | 572 mg |
L-histydyna |
1474 mg | 442 mg |
L-cysteina |
2168 mg | 650 mg |
*/***L-tryptofan |
1041 mg | 312 mg |
' Wartości dla smaku czekoladowego.
# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.
* aminokwasy egzogenne
** aminokwasy rozgałęzione
*** aminokwasy aromatyczne